Aktuellt, off-lajv

Aktuellt, off-lajv

Här uppdaterar vi offlajv-nyheter som berör kampenjen och lajvet.

För rykten och inlajvnyheter, se Aktuellt, inlajv

 

 

Mars 2017

Nu när våren är här är det också dags att sätta igång med intrigarbetet på riktigt. Liksom tidigare går det att ha Skypemöten med intrigarrangör och har du eller din grupp några idéer kring intriger tar vi gärna emot det. Om det är så att det är något som du inte har fått återkoppling på, hör av dig så löser vi det. Intriggruppen kommer ha möte cirka en gång i veckan och nästa möte är torsdagen den 30:e mars.

 

Vi hoppas kunna få igång det nya handelssystemet till sommaren och för att det ska bli så bra och roligt som möjligt behöver vi få lite information från er. Dels behöver vi veta vilken eller vilka roller som primärt är involverade från er ätt och sedan har ni också möjlighet att skicka in önskemål gällande vilka varor och resurser er ätt handlar med. Eftersom vi behöver ha lite spridning mellan ätterna för att systemet ska fungera kan vi inte garantera att alla önskemål kan uppfyllas, men vi ska göra vårt bästa. Den här informationen behöver vi ha senast den 6:e april.

 

Vi tar gärna också emot information kring hur ni ser på er ätteledare i de fall denne är en NPC:a (Non Playing Character) och ifall ni spelat kring denne på något särskilt sätt. Detta för att se så att arrangörsgruppens syn stämmer överens med deltagarnas för att undvika krockar. Skulle det vara några frågetecken kring det ni skickar in kommer vi kontakta er och reda ut detta. Även denna information vill vi ha senast den 6:e april.

 

Slutligen är det också dags för vårting och inlajv äger detta rum i mitten av maj på Skölds marker. Om det är något du eller din ätt tycker borde tas upp på detta, skicka in till intrigmailen. Även om texten om vårtinget inte kommer komma ut förrän i maj får ni gärna skicka in idéer redan nu så att det finns möjlighet till diskussion.

Skicka informationen till: intriger@kampeniringen.se

 

Slutligen. Dags att anmäla sig till sommarlovet 2017, kika gärna på våra sökta roller och här finns all info du behöver för att kunna anmäla dig.

 

Februari 2017

Regelförtydligande - vapen på värdhuset

Frågan om vapen på värdshus hörs ofta innan, under och efter Kamperna i Ringen. Frågan är om “säkerheten” går före “spel-blockering” på ett lajv med blankvapen, där alkohol ingår.

 

Det pratas om att det är av säkerhetsskäl som vapen inte får bäras inne på värdshuset. För att tydliggöra, här pratar vi inte om spjut och danyxor, utan här har det även diskuterats vikingatida sax i bältet eller kanske en yxa eller svärd.

Kampen i Ringen är ett blankvapen-lajv och det finns alkohol, så vi förstår varför tanken om säkerhet dyker upp.

Dock är det aldrig någon som har invändningar mot de vassa knivarna som sitter i våra bälten, unga som gamla, påverkade av alkohol eller inte. Dessa används av många, regelbundet, och dessa är inte bluntade.

Ungefär nu blir argumentationen motsägelsefull och “logiken” i säkerhetsdiskussionen faller, dock finns det en helt annan aspekt av det hela.

Aspekten att vapen är i vägen inne på värdshuset, att det kan “störa” och ge blåmärken på folk och på serveringspersonal eftersom yxskaft och svärd sticker ut i gången.

Dock så har vi pratat med serveringspersonal som tjänstgör kvällen, eftersom det då ofta är knökfullt och de verkar själva ha en resonabel och flexibel lösning på problemet.

 

Vi har dock även uppmärksammats på att några individer inte riktigt tänker till och hänger yxan i balkarna ovanför folks huvuden när det dansas och skrålas. Det är givetvis varken säkert eller sunt för någon!

Det är viktigt att i sammanhanget betona att bära vapen och dra vapen är två väldigt skilda saker. Är man påverkad av alkohol, gäller de vanliga reglerna för vapen - dvs man får inte ens DRA sitt vapen.

 

Så varför ska man bejaka de som tycker vapen hör hemma på värdshuset?

1. Det har av olika spelare framkommit att det är spelblockerande för vissa roller att inte kunna agera ut sina roller och spela på det som inlajv är realistiskt för dem. Exempel: hird-folk/livvakter vars enda uppgift på KiR är att bevaka och skydda en högättad, men som i detta fall kan vägras vapen av en piga. Den diskussionen upplevs snabbt OFF och blockerar spel.

2. Den vikingatida saxen är ett tecken på en fri hunalänning/person och att en dräng kan tvinga av någon den är tyvärr inte särskilt realistiskt/inlajv.

 

Med allt detta i åtanke så har arrangörsgruppen gemensamt tagit följande beslut, angående vapen på värdshuset:

 

Den generella regeln är att det är absolut förbjudet att använda och ens dra vapen när man druckit på KIR, de får dock sitta skidade i bältet.

 • På kvällen får du INTE bära vapen inne på värdshuset om du är märkbart berusad. På värdhuset på kvällarna gäller även följande:
 • Du får inte ha spjut, danyxor och andra skrymmande vapen.
 • Vapen uppmuntras till att ställas i vapenställ.
 • Vapen får dock inte sticka ut i mittgången eller vara i vägen för personalen.
 • Vapen får inte hängas i bjälkar, rep eller annat där de kan ramla ner.
 • Vapen skall alltid befinna sig nedanför våra axlar inne på värdshuset.
 • Om någon ändå trots ovanstående regler ändå ber dig lämna ifrån dig vapnet, flytta det eller ställa det på utsidan, så måste detta sägas (diskret) med ordet “OFF” först och då ska detta följas eftersom det i så fall är - och alltid måste vara - av off-mässiga skäl så inga eventuella missförstånd uppstår inlajv.
 • Om du känner dig otrygg på något sätt - kontakta våra trygghetsvärdar (dessa kommer meddelas i både utskick och på rörmöte innan lajvet).

 

 

 

November 2016

 

Följande förändringar kommer att genomföras

(beslut från Arrangörsträffen 2016)

 

Kamperna:

 • Från och med särskiljer vi på kamper (för vuxna) och lekar (för barn och vuxna) samt svärdskampen.
 • Lekar kan man ha när som helst och vem som helst kan arrangera dessa.
 • Arrangörerna bestämmer kamperna, vilka som ska hålla dem och endast en kamp per dag. Under KIR 2017 kommer följande kamper att hållas:

Bågskytte (Krok), Skaldekampen (Snok), Hantverkskampen (Knaphövde) och Dryckskampen (Långe)

 • Byrådet planerar när kamperna ska hållas och sammankallar till dem.
 • Vinnaren av varje kamp krönts den dag kampen är.
 • På lördagen är det endast svärdskampen.
 • Bågskyttekampen kommer regleras till samma regler som sommaren 2016
 • Svärdskampens deltagare ska utmärkas med rött band på armen. Så att de syns under veckan.
 • Någon ska hålla i vadslagningen.

 

Övriga tydliggöranden/nya regler:

 • Tingsfrid innebär frid under tinget - dvs du blir inte nidingsförklarad för att du drar blankt övriga tider/dagar.
 • Du får ej använda vapen om du är märkbart berusad. Dvs den får sitta i skida/bälte.
 • Kvoten av högättade är fylld för i år, detta innebär generellt anmälningsstopp för nya högättade. Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en inflytelserik ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.
 • Ätternas talespersoner i Berghem: Från och med nu kommer det alltid finnas någon på plats under kamperna som kan föra ättens talan med mandat från ätteledaren. Känner du att din roll är lämplig för detta - kontakta huvudarrangör Christian Berntson.

 

 

 

2015

 

3 september

Nu finns mer information om årets höstgille ute på hemsidan. Bland annat en spännande stämningstext som vi varmt rekommenderar.

Glöm inte att anmäla er till höstgillet. Anmälan sker till: anncharlotthilding@gmail.com, uppge: Namn, kontaktuppgifter, rollnamn och allergier/kostval.

Rykten inför höstgillet skickas ut och läggs upp på hemsidan den 25 oktober. Har du rykten du vill skicka in om dig/din grupp/din ätt? Maila intriger@kampeniringen.se senast söndag den 20 oktober.

 

16 aug

Nu är vi tillbaka - ny arrangörs- & funktionsgrupp är utsedd:

ARRANGÖRER från och med nu:

Oskar Bengtsson, Maria Svahn, Kim Engstrand Lund och David Ruther

FUNKISAR & stöd-arr:

Ann-Charlotte Hilding, Christian Berntsson, Henrietta Olestad, Cecilia Porjefors, Kristian Björk

Kontakt sker som vanligt:

Intrig & fiktionsrelaterat: intriger@kampeniringen.se

Övriga & praktiska frågor: kontakt@kampeniringen.se

Planering för höstgillet startar på nästa arr-möte den 24 aug. Maila gärna in sådant som ni tycker att vi arrangörer borde veta inför höstgillet. T.ex. sammanfattningar av årets KIR samt övrig feedback.

 

21 juli

Stort tack till alla deltagare på KIR 2015! Vi är glada att det finns så otroligt många engagerade deltagare och som ni vet är årets övriga lajv (gillen) i kampanjen arrangerade utav deltagare:

Således är ni varmt välkomna till årets höstgille i Berghem den 2-4 oktober!

- Anmälan sker till anncharlotthilding@gmail.com, uppge: Namn, kontaktuppgifter, rollnamn och allergier/kostval.

- I anmälningsavgiften på 300 kr ingår frukost, sopplunch och festmat på lördagen samt frukost söndag. Betalas in på Kontonummer: 934349847-4, Clearingnummer: 8417-8, (Märk betalningen tydligt med ditt namn).

- Lajvstart: fredag kl 19:00 till och med att du går och lägger dig lördag kväll/natt.

Varmt välkomna!

 

2 juni

- Vet du inte vad du ska spela? Vi har en del betydelsefulla rabatterade, och/eller gratisroller kvar. Läs mer här: http://bit.ly/1GWkfFC Tipsa gärna en vän & maila vid frågor: intriger@kampeniringen.se

- Utvalda husägare har fått mail angående vilka som bor i dennes hus, vänligen svara på detta.

- Det är ärofullt för din grupp/ätt/familj att arrangera kamper! Anmäl detta till intrig-mailen.

- Som några av er noterat har vi sedan någon månad tillbaka ett nytt anmälningsformulär, vänligen använd denna länk: http://bit.ly/1GWj8Wu

Nu taggar vi - ‪#‎enmånadkvar‬ (typ..)

 

25 maj

- I år arrangeras givetvis diverse kamper i Berghem, vill du eller din ätt/grupp arrangera någon av dem (både inlajv och offlajv)? Maila till intriger@kampeniringen.se senast 20 juni. Förslag på kamper: Hantverk, matlagning, löpning, dryckeskamp, skald, slughet, styrka, bågskytte, yxkastning, vikingalekar, balans, sköldmur, bäcksittning, vedhuggning, stockstötning etc.

- Har ni inlajv-rykten eller viktig information vi bör veta om – maila snarast men absolut senast den 20 juni.

- Husägare kommer få mail denna vecka rörande vilka som kommer bo i hans/hennes hus. Viktigt att alla svarar!

 

12 maj

Idag finns mars månads in-lajv rykten publicerade på hemsidan under Aktuellt, In-lajv. Mycket nöje!

Igår stängde den billigare anmälan. Har du glömt anmäla dig går det givetvis bra ändå, läs mer på hemsidan under "Anmälan". Frågor och funderingar skickas som vanligt till kontakt@kampeniringen.se eller intriger@kampeniringen.se

Varmt välkomna!

 

13 januari

- Inom kort kommer vi öppna anmälan inför KIR 2015 - "Drottningens sändebud". Hemsidan är nu uppdaterad med praktisk information, eftersökta och rabatterade roller samt en stämningstext på förstasidan.

- Den 30 jan till 1 feb hålls årets första gille (helglajv) i kampanjen. Utskick skickas till anmälda och betalda den senast den 24 jan. Praktiska frågor skickas till gille@kampeniringen.se

 

2014

 

3 december

I helgen hade vi arrangörer en mkt trevlig planeringsträff och således har vi följande nyheter: (mer info och uppdateringar kommer)

1. Ny regent är utsedd i Hunaland (!) - se texten "Resultatet av regentvalet"

2. Vi har uppdaterat texterna: "Regerande ordning" samt "Ämbeten och titlar". Mer textuppdateringar planeras!

3. Anmälningsformuläret till Vintergillet den 30 jan har strulat så ni som redan skickat in er anmälan, vänligen gör om detta för nu fungerar det. Vi ber om ursäkt! Varmt välkomna!

4. Avsnittet om sökta roller till sommaren 2015, (under "Praktiskt") är uppdaterad.

Vi ser fram emot ett kommande KIR-år med er! Kanske syns vi redan i januari.

 

29 september

1. Vi har iakttagit den senaste facebook-debatten kring jämställdhet på KiR och det är bra att se så många engagerade och drivna människor. Ert intresse för kampanjen är viktigt. Dock vill vi betona och förtydliga vissa viktiga saker. Se denna länk för att läsa mer om våra ståndpunkter: http://kampeniringen.se/praktiskt-2/jamstalldhet/Uppdatering%20sep%202014.html

Maila oss gärna med ev. frågor. Men med detta sagt skulle vi också vilja fokusera framåt och på det höstgille som väntar.

2. Idag är det sista anmälnings och betalningsdag till höstgillet. Pepp! Utskick kommer under morgondagen. Vänligen ställ ev. följdfrågor på detta till intriger@kampeniringen.se (Vi kan ej överblicka Facebook så vänligen undvik detta)

 

27 september

Nu på måndag den 29 sep är det sista anmälnings- och betalningsdag för årets Höstgille! För närvarande är vi över 40 lajvsugna deltagare och fler kan vi bli. Utskick med information om de aktuella regentkandidaterna i Hunaland, inlajv-rykten samt praktisk information skickas ut den 30 september. Ni som inte anmält er och betalat då får inget utskick.

Kom ihåg att om ni har intrigrelaterade frågor, undvik Facebook - ta alltid kontakt via mailen, intriger@kampeniringen.se. Stort tack på förhand.

 

4 september

Nu är "Aktuellt, in-lajv" uppdaterat med rykten och regentvalet har fått en egen underordnad sida. Höstgillesinformation är upplagt.

Arrangörsgruppen tackar för flera intressanta och matnyttiga mejl från deltagare om era förehavanden i sommras och era planer för framtiden.

 

2 september:

Vi vill börja med att meddela den nya arrangörsgruppen för nästa års KIR. Efter diskussioner, möten och övervägande har följande personer valts som arrangörer:

Monica Hansson och Oskar Bengtsson som huvudarrangörer. Därtill kommer Nils.-Erik Nilsson, Ea Enbuske och Kim Engstrand Lund (Ekonomi, praktiskt och PR+Intriger)

Vi har börjat planera kommande KIR-år och siktet är nu inställt på höstgillet i början av oktober.

Imorgon kväll kommer vi uppdatera här och på hemsidan (under Aktuellt inlajv) med rykten och lite information om regentvalet. Veckan innan höstgillet kommer givetvis mer spännande och viktig information...!

Glöm inte att anmäla er: off-namn och in-namn samt ev. mat-allergier till Lotta på lottahilding@yahoo.se

 

27 juli:

Korta tankar från arrangörerna om årets lajv: Spontant tycker vi att deltagarna varit ansvarsfulla samt löst de problem som uppstått på vägen på ett bra sätt. Vi upplever att lajvet flöt på bra i spelet och att i princip alla fick något att göra. Vi tycker också att spelet höll en bra nivå och det lajvades friskt/bra på många håll. Tack alla som kom och gjorde KIR 2014!

Alla deltagare är välkomna att skicka in såväl händelser på lajvet som åsikter om hur lajvet var. Era åsikter m.m. kommer att sammanställas och händelserna ligger till grund för kommande lajvande. Vi tar tacksamt emot detta innan 8/8 2014.

Det kommer att hållas ett arrangörsmöte kring mitten av augusti där årets KIR m.m. sammanställs. På mötet utvärderar vi lajvet samt vad som skett. Förslag till 2015 års arrangörsgrupp kommer även att sammanställas. Det finns många tankar och idéer om fortsatta KIR. Har man åsikter är det bara att mejla kontakt@kampeniringen.se

De närmsta framtida lajvhändelserna (t.ex. regentval m.m.) kommer att vara klart innan höstgillet. 2015 års arrangörsgrupp kommer att gå ut med info om vad som sker i Hunaland. Har ni deltagare tankar och idéer på bra/roliga/häftiga m.m. förslag så skicka gärna till intriger@kampeniringen.se

Nu finns information om Höstgillet den 3-5 oktober på hemsidan!

Varmt välkomna med er anmälan!

 

15 juni:

- Efter den 4 Juli kan vi inte ta emot fler anmälningar! Du får inte vara med på lajvet om du inte är anmäld.

 

- Glöm inte att betala er anmälan! Är er betalning inte gjord innan 29/6 är det kontant betalning på 800:- som gäller vid incheckning.

 

- Incheck till lajvet sker på måndagen mellan kl 11 och 17. Informationsmöte kommer att hållas kl 19 på måndag kväll. Om du vet att du inte kan närvara under måndagen eller kommer senare på kvällen/veckan, meddela oss det via mail! Märk mailet med "sen ankomst".

 

- Vi söker folk som är villiga att hjälpa oss praktiskt före och efter lajvet.Om du kan tänka dig att skänka några timmar mellan 11-17 på måndagen och även några timmar på söndagen så hör av er omgående till oss: kontakt@kampeniringen.se

 

- Om du vill bli hämtad vid Skillingaryds station på måndagen så skicka ett mail med tiden som du kommer vara där. Vi vill ha in informationen senast 30 Juni för att kunna sammanställa ett schema.

 

- Vi tillåter inte besökare på KIR. Det är inte OK att 'bara komma ut över någon dag lägre. Är folk nyfikna på området eller lajvet så besök på måndagen/söndagen. Om du är intresserad av lajvet så anmäl dig. Det är en säkerhetsrisk och praktiskt merarbete för oss att tillåta besökare.

 

- Mer och utförlig information kommer att komma i utskicken som skickas ut den 27 Juni. Frågetecken kommer förhoppningsvis klargöras i utskicken. Vi finnas även tillgängliga för samtal under hela måndagen om stora problem skulle uppstå.

 

- Hemsidan är uppdaterad med rykten för maj månad, under "Aktuellt in-lajv".

 

- Alla deltagare, ätter, grupper! Vill du eller ni hålla i någon av årets kamper? Kontakta oss snarast, (även de som har sagt att ni vill hålla i en kamp, skicka gärna ett mail igen för att friska upp våra minnen).

Lista på årets preliminära kamper:

Löparkamp

Bågskytte

Matlagningskamp

Hantverk

Slughet

Styrka

Dragkamp

Smädeskonst

Skaldetävling

Ölhävartävling

Yxkastning

Balanskamp

 

20 maj:

Vi är glada att meddela att vi passerat 160 deltagare.

- Husägare som inte skickat in sin lista på personer som bor i deras hus - gör det snarast. (Se vårt tidigare mail)

- Ikväll kommer anmälda gruppledare få ett mail av oss med 3 korta frågor i syfte att bl.a. underlätta intrigarbete - Hjälp oss svara på dessa senast den 1 juni!

- 1 juni är även deadline för att skicka in intriger/idéer/info till oss.

- Vi söker fortfarande 5-6 personer som skulle vilja spela rövare över en dag.

E-post: kontakt@kampeniringen.se

 

16 maj:

Vi har nått över 150 deltagare, men hoppas givetvis på att fler ska delta i årets lajv!

– Vi har en ny väldigt viktig regel: På grund av allvarlig allergi är jordnötter är helt förbjudna på KIR!! Andra nötter är fortfarande tillåtet att ha med sig.

– Anmälningsstop på Byvakter och Värdshuspersonal!

Fortfarande finns 3 gratisroller som musiker och 3 funktionärsrabatter.

– Känner du att 5 dagar i samma karaktär kan bli lite mäktigt? Vill du uppleva mer? Vi har ett par roller som kan gestaltas för endast en kort del av lajvet:

1. En budbärare. Det tar inte längre än en timme, men kommer kräva en hel del dramatiskt utspel.

2. 5-6 personer som skulle vilja spela rövare över en dag. (Om några känner att de vill tillbringa hela lajvet som rövare, hör av er!)

3. Om ni har egna idéer på roliga gästspel eller påhitt, ta kontakt med oss! Alla idéer kan ha potential

 

12 maj:

Vi har redan passerat förra årets deltagarantal. Idag är vi uppe i över 140 anmälningar! Jättekul tycker vi! :)

- Observera, den 1 juni är deadline för deltagare att skicka in intriger m.m till årets KIR.

- Intrigutskick till deltagare skickas den 27 juni.

- Hemsidan är uppdaterad med flera nya texter:

- Hunalands grannländer (Norge, Jämtland & Härjedalen)

- Listan över ämbeten och titlar

- "Kultur", där vi inledningsvis lägger ut "Anseende & heder", "Sexualitet" samt "Fest & Gille".

- Ett antal ätte-texter är uppdaterade: Helgaätten, Bure, Gardarung, Grim och Torvalds.

 

25 april:

- In-lajv-Nyheter och rykten för April månad finns nu under "Aktuellt in-lajv" på hemsidan.

- Som utlovat ligger även information om vårtinget ute - i underrubriken "Vårtinget 1116" under fliken "Aktuellt in-lajv".

- Det är nu bara 2 veckor kvar tills den 9 Maj och sista anmälnings- och betalningsdatumet. Givetvis kan ni anmäla er efteråt, men då är det dyrare avgift. Om ni inte är säkra på all inlajv-information så går det alltid att anmäla sig och sedan fortsätta att diskutera sin roll med oss efteråt.

Husägare ska ha anmält att de vill ha sina hus innan den 9 maj.

 

10 april:

Fredag den 11 april är det 4 veckor till sista anmälningsdaden 9 maj. Efter det kan husägare inte längre boka sina hus och får i likhet med alla andra betala en högre anmälningsavgift. (Se praktiskt)

En fullständig anmälning innebär att du fyllt i formuläret på vår hemsida och betalat in anmälningsavgiften.

Fredag den 11 april är det även sista dagen för att skicka in eventuella händelser till vårtinget, glöm inte detta.

En uppdatering om vårtinget kommer att släppas den 25:e April.

 

2 april:

Veckans 4 uppdateringar:

- Nu finns Aktuell in-lajv information för Februari och Mars på hemsidan under fliken "Aktuellt, in-lajv".

- En sammanfattning på vårgillet kommer att komma inom kort. Stort tack till alla som närvarade!

- Vill du/ni ta upp något på årets vårting - maila senast den 11 april på intriger@kampeniringen.se. Uppdatering om vårtinget väntas senast den 25 april.

- Om du/ni vill annordna saker på KIR 2014, till exempel planerar gillen, fester, gudstjänster, blot eller scener så maila in dessa till intrigmailen samt när ungefär när ni planerar det.

 

16 mars:

Uppdateringar på hemsidan!

1. Nu har hemsidan uppdaterats utifrån de 4 absolut grundläggande texterna, under Kampanjen:

HUNALAND (Detta är lajvvärlden)

BERGHEM (Här utspelar sig lajvet)

ÄTTERNA (Detta är Hunalands olika ätter)

TRO (Religionerna på lajvet)

Dessa fyra texter ska alla KIR:s deltagare ha läst för att ha en grundintroduktion till Hunaland. Varje text har givetvis en hel del underrubriker med mer information som vi givetvis rekommenderar varmt!

2. Alla texter under rubriken "Tro", har nya och uppdaterad information!

 

12mars:

Kära KIR deltagare!

Det glädjer oss att höra hur det peppas och planeras och KIR-pysslas runt om, så sker även från arrangörssidan.

 

Och det är jättekul att folk redan har börjat att anmäla sig! Vi vill påminna om 9 Maj, då det är sista anmälningsdag.

 

Vi kan även tjuvge lite information om att det kommer bli ett lite mörkare KIR som det ser ut nu. Mer konflikter, med ond bråd död, sammansvärjningar och misstänksamma blickar.

 

21 mars är sista anmälningsdag för vår årets Vårgille den 28-30 mars! Se Facebook-eventet för mer information.

 

28 februari:

Hej alla deltagare!

1. KiR 2014 har numera rubriken "Sammansvärjningens tid"

2. Ny information om Vårgillet den 28-30 mars finns nu på både hemsidan och eventet.

3. Nu på söndag väntas uppdateringar av hemsidan med en del nya/uppdaterade texter, bland annat om Berghem och Hunaland!

 

20 februari:

Viktiga nyheter:

1. Gruppansvariga har nu fått gruppspecifika utskick angående hösten i Hunaland - skicka denna information vidare till dina gruppmedlemmar. Frågor på utskicken hänvisas till intriger@kampeniringen.se

2. Tingstexten är bitvis uppdaterad.

3. Save the date! Deltagarinitierat VÅRGILLE planeras fre 28 mars - söndag den 30 mars i Ekehagens forntidsby. Inlajv fredag kväll tills att man går och lägger sig lördag natt. (Mer info kommer)

Varmt välkomna!

 

12 februari:

Nu finns det helt ny kronologisk information om höstens händelser i Hunaland (under fliken Aktuellt, inlajv) samt en ny text om vad som hände på Hösttinget 1115.

Gruppanpassade utskick med ytterligare information skickas ut senast onsdag den 19 februari så avvakta med eventuella frågor tills dess.

 

4 februari:

Nu finns 4 st helt nya viktiga texter på hemsidan: Vision, Regler, Förväntningar och Jämställdhet. Dessa ligger placerade under fliken Praktiskt. Fler uppdateringar kommer att komma.

 

Ps! Fler anmälningar har trillat in, kul tycker vi!

28 Januari:

Veckans uppdateringar:

Måndag: Arrangörsgruppen hade möte angående regler och vision. (Inklusive jämställdhet)

Tisdag: Vi påbörjar arbetet med en helt ny flik på hemsidan: “Aktuellt” - där nyheter som dessa kommer att läggas upp.

Onsdag: Arrangörsgruppen har möte angående intriger och utskick.

Vårgille - Det ryktas om ett ev. deltagararrangerat vårgille ihop med arrangörerna för KIR.. (Mer info kommer senare)

- Senast v.7 kan deltagare förvänta sig att få grupp/ättespecifika utskick med information om höstens händelser samt allmän info för alla deltagare om vad som hänt i Hunaland under hösten.

OBS! Då vi haft extra möten och insatser (pga. aktuell diskussion) dröjer det lite extra med att alla deltagare får sina utskick.

Flera deltagare är mycket aktiva och engagerade och allas olika delar påverkar helheten. Därav kan det ta tid att få ut utskicken, detta beror även på hur ni deltagare kommunicerar.

20 Januari:

Efter en längre diskussion där vi vägt för och emot, samt läst era utvärderingar från förra året har arrangörsgruppen beslutat om att lajvet kommer att vara från tisdag 8/7 till söndag 13/7. Måndag är en obligatorisk närvarodag (utom för er som fått OK från arrangörer att komma senare under lajvet) Man vaknar in-lajv på tisdagen och vaknar off-lajv på söndagen.

Arrangörsgruppen kan även meddela att de första anmälningarna trillade in för ett tag sedan.

14 Januari:

Meddelande från huvudarr:

Några har säkert hört och vet att det pågått en diskussion under årets början. Emil har meddelat att pga. personliga skäl avsäger han sig huvudarrangörsskapet för KIR 2014. Efter beslut har Monica och Oskar tagit över som huvudarrangörer.

Oskar och Monica fortsätter dock att arbeta i sina respektive grupper.

Eärendil Enbuske fortsätter att basa över Praktiskt som förut.

Vi tror på idén och är övertygade om att vi alla kommer skapa ett bra KIR 2014.