Praktiskt

Praktiskt

 

När

Lajvet kommer att äga rum vecka 28 år 2018. Tisdag till söndag.

Måndag den 9 juli är en obligatorisk förberedelsedag (utom för er som fått OK från arrangörer att komma senare under lajvet).

Man vaknar in-lajv på tisdagen och vaknar off-lajv på söndagen.

Incheck måndag 9 juli: 11:00-17:00

Utcheck söndag 15 juli: 11:00 och framåt

 

Sista anmälningsdag:

Söndag den 13 maj 2018

 

Var

Lajvet utspelar sig i byn Berghem i Skillingaryd i Småland

 

Pris (Inklusive mat! Dvs ordentlig frukost och middag)

Tisdag till söndag:

600:- Ordinarie pris

750:- Efter sista anmälningsdatum.

900:- Betala på plats.

 

Torsdag kväll till söndag: (middag torsdag kväll ingår ej)

300:- Ordinarie pris

400:- Efter sista anmälningsdatum.

500:- Betala på plats

 

Priser för barn (OBS! Alla barn oavsett ålder anmäls separat)

0 till och med 8 år = Gratis

9 till och med 15 = Halva priset

16 år och upp = Ordinarie pris

 

Anmälan som inkommer efter sista anmälningsdatum innebär svårigheter för oss med att ordna boende och intriger. Boende i egna inlajv-anpassade tält är givetvis tillåtet på anvisad plats.

 

Sökta roller

Dessa roller söks specifikt till lajvet - kontakta arrangör om du vill spela någon av dem eller behöver hjälp med att skapa en roll: kontakt@kampeniringen.se

Utöver dessa nedan söks det alltid mer folk till de olika ätterna.

 

- Underhållare av olika slag (gratis)

- Norska hirdkrigare/byvakt 5-10 personer

- Svärdskämpar 10 personer, 2st per ätt (halva priset)

- Kökspersonal till det centralt placerade värdshuset (gratis)

 

Antalet högstatusroller kommer fortsättningsvis att begränsas! Kvoten av högättade är fylld, detta innebär generellt anmälningsstopp för nya högättade. Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en inflytelserik ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.

 

Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.

 

Funderar på att spela ättelös? Om du avser spela ättelös, viktigt att du kontaktar kontakt@kampeniringen.se

Klicka på kartan för att komma direkt till eniro.

 

Hitta hit

Det går att ta bil fram till området. Har ni släp kommer ni att få köra hela vägen fram, lasta av och sedan köra tillbaka till en angiven parkeringsplats som ligger ca 10 minuters promenad bort. En arrangörsbil kommer att åka mellan parkeringen och lajvområdet för att hjälpa er.

Det går även att ta sig med tåg till Skillingaryd, kontakta arrangörerna om skjuts önskas till och från stationen (vi tar en symbolisk summa för detta).

 

Boende & viktig info för husägare

Berghem är en en liten by bestående av ett 20-tal hus.

Efter den sista anmälningsdatum kommer vi att fördela de hus som är lediga på de deltagare som visat intresse efter anmälningsordning. Mer information om Berghem och om de specifika husen finns att läsa på deras hemsida.

Det går givetvis bra att ta med sig inlajvtält för de som önskar.

 

För husägare: Husägare måste meddela att det ska bo i sina hus under KiR 2018 innan den 13 maj (ca två månader i färväg). Skriv antingen direkt i anmälningsformuläret här på hemsidan eller boka ditt hus genom att skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se

 

Mat & Dryck

Frukost och middag ingår i deltagaravgiften. Utöver detta säljs enklare förtäring i värdshuset. Vi rekomenderar våra deltagare att ta med sig eget tilltugg att äta vid behov under dagarna. Om du har någon allergi eller annat som vi bör känna till i matväg, så som att till exempel vara vegetarian, så är det viktigt att du anger det i din anmälan.

Kampen i Ringen är en kampanj där alkohol är tillåtet. Det är upp till var och en över 18 år att själva stå för detta och att dricka med måtta. Läs mer under våra regler.

 

Marknad och Försäljning

Vi tycker att det är roligt med marknadstämning i byn och uppmanar våra deltagare till att ta med sig antingen nyproducerade saker till försälning eller begagnade lajvföremål som ni kan tänka er att byta bort eller sälja vidare till andra. Är ni intresserade av att sälja något under lajvet? Skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se och meddela vilka varor det handlar om så att vi arrangörer är informerade.