Praktiskt

Praktiskt


När

Lajvet kommer att äga rum vecka 28 år 2019. Tisdag till söndag.

Måndag den 8 juli är en obligatorisk förberedelsedag (utom för er som fått OK från arrangörer att komma senare under lajvet).

Man vaknar in-lajv på tisdagen och vaknar off-lajv på söndagen.

Incheck måndag 8 juli: 12:00-16:00 samt efter informationsmötet.

Utcheck söndag 14 juli: 11:00 och framåt

Informationsmöte: måndag 8 juli: 20:00 (VIKTIG information till alla)


Sista anmälningsdag

För att få intriger, kunna bli placerad i ett hus SAMT för husägare:

Onsdag den 1 maj 2019


(Sista anmälningsdag för att garanteras mat på lajvet: 23 juni)


Var

Lajvet utspelar sig i byn Berghem i Skillingaryd i Småland.


Pris

Inklusive mat! Dvs frukost, lunch och middag samt kaffe och te på värdshuset samt måltidsdryck tis till och med lördag.

800:- Ordinarie pris

950:- Efter 1 maj

1200:- Betala på plats.


Halva lajvet: (då räknas 2 hela dagar med matj)

400:- Ordinarie pris

550:- Efter 1 maj

700:- Betala på plats


Priser för barn (OBS! Alla barn oavsett ålder anmäls separat)

0 till och med 8 år = Gratis

9 till och med 15 = Halva priset

16 år och upp = Ordinarie pris


Anmälan som inkommer efter sista anmälningsdatum innebär svårigheter för oss med att ordna boende och intriger. Boende i egna inlajv-anpassade tält är givetvis tillåtet på anvisad plats.


Sökta roller

Dessa roller söks särskilt specifikt till lajvet av olika anledningar - kontakta arrangör om du vill spela någon av dem eller behöver hjälp med att skapa en roll: kontakt@kampeniringen.se


- Byvakt 5-10 personer

- En kristen byvaktshövding (reducerat pris 500:-)

- Kristna representanter och präster

- Underhållare av olika slag (gratis)

- Norrmän av ätten Hårfager, Grim, Svarte, Magne och Troms (läs mer om Norge här)

- Svärdskämpar 10 personer, 2st per ätt (reducerat pris 500:-)

- Kökspersonal till det centralt placerade värdshuset (gratis)


Antalet högstatusroller: Det finns ingen mer plats för högstatusroller i kampanjen utifrån den vision vi eftersträvar. Kvoten av högättade är fylld, detta innebär generellt anmälningsstopp för nya högättade. Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en inflytelserik ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.


Funderar på att spela ättelös? Om du avser spela ättelös, viktigt att du kontaktar kontakt@kampeniringen.se

Klicka på kartan för att komma direkt till eniro.


Hitta hit

Det går att ta bil fram till området. Har ni släp kommer ni att få köra hela vägen  fram, lasta av och sedan köra tillbaka till en angiven parkeringsplats som ligger ca 10 minuters promenad bort. En arrangörsbil kommer att åka mellan parkeringen och lajvområdet för att hjälpa er.

Det går även att ta sig med tåg till Skillingaryd, kontakta arrangörerna om skjuts önskas till och från stationen (vi tar en symbolisk summa för detta). 


Boende & viktig info för husägare

Berghem är en en liten by bestående av ett 20-tal hus.

Efter den sista anmälningsdatum kommer vi att fördela de hus som är lediga på de deltagare som visat intresse efter anmälningsordning. Mer information om Berghem och om de specifika husen finns att läsa på deras hemsida.

Det går givetvis bra att ta med sig inlajvtält för de som önskar. Vi föredrar A-ramstält/vikinga-/saxiska tält inne i byn. Mer medeltida tält/paviljonger placeras normalt utanför byn eller i skogen.


För husägare: Husägare måste meddela att det ska bo i sina hus under KiR 2019 innan den 1 maj (ca två månader i färväg). Skriv antingen direkt i anmälningsformuläret här på hemsidan eller boka ditt hus genom att skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se


Mat & Dryck

Frukost, lunch, middag, kaffe och te på värdshuset samt måltidsdryck tis till och med lördag ingår i deltagaravgiften. Utöver detta säljs enklare förtäring i värdshuset. Om du har någon allergi eller annat som vi bör känna till i matväg, så som att till exempel vara vegetarian, så är det viktigt att du anger det i din anmälan.

Kampen i Ringen är en kampanj där alkohol är tillåtet. Det är upp till var och en över 18 år att själva stå för detta och att dricka med måtta. Läs mer under våra regler.


Marknad och Försäljning

Vi tycker att det är roligt med marknadstämning i byn och uppmanar våra deltagare till att ta med sig antingen nyproducerade saker till försälning eller begagnade lajvföremål som ni kan tänka er att byta bort eller sälja vidare till andra. Är ni intresserade av att sälja något under lajvet?  Skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se och meddela vilka varor det handlar om så att vi arrangörer är informerade.