Praktiskt

Praktiskt (denna sida uppdateras när anmälan för 2018 öppnar)

 

När

Lajvet kommer att äga rum vecka 28. Tisdag till söndag.

Måndag den 10 juli är en obligatorisk förberedelsedag (utom för er som fått OK från arrangörer att komma senare under lajvet).

Man vaknar in-lajv på tisdagen och vaknar off-lajv på söndagen.

Incheck måndag 10 juli: 11:00-17:00

Utcheck söndag 16 juli: 11:00 och framåt

 

Sista anmälningsdag:

Fredag den 12 maj 2017

 

Var

Lajvet utspelar sig i byn Berghem i Skillingaryd i Småland

 

Pris (Inklusive mat! Dvs ordentlig frukost och middag)

Tisdag till söndag:

600:- Ordinarie pris

750:- Efter sista anmälningsdatum.

900:- Betala på plats.

 

Torsdag kväll till söndag: (middag torsdag kväll ingår ej)

300:- Ordinarie pris

400:- Efter sista anmälningsdatum.

500:- Betala på plats

 

Priser för barn (Alla barn anmäls separat)

0 till och med 8 år = Gratis

9 till och med 15 = Halva priset

16 år och upp = Ordinarie pris

 

Anmälan som inkommer efter sista anmälningsdatum innebär svårigheter för oss med att ordna boende och intriger. Boende i egna inlajv-anpassade tält är givetvis tillåtet på anvisad plats.

 

Antalet högstatusroller kommer fortsättningsvis att begränsas! Kvoten av högättade är fylld för i år, detta innebär generellt anmälningsstopp för nya högättade. Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en inflytelserik ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.

 

Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.

 

Eftersökta roller sommarlovet 2017

  • Drottningens utsända på plats
  • En tjuv/tjuvfölje, ev bara för en dag.
  • Tillrest följe med valfri sysselsättning (något som skapar en anledning att röra sig utanför byn)
  • Vanliga bybor med utövande yrke
.
  • Handelsfolk med varor att sälja på plats
  • Alla återkommande roller/grupper som spelats i kampanjen är varmt välkomna.

 

Rabatterade (och eftersökta) roller

  • Värdhuspersonal 10st (gratis)

  • Musiker/underhållare/gycklare, 10st (gratis)

  • Grupp ifrån Grannbyn, max 5st (halva priset)

  • Kämpar i svärdskamperna. (halva priset) Förutsatt att man är på plats från lajvets start. För de som vill ställa upp i de ärofyllda kamperna kan vi bjuda på action, heder, ära, att ni kan skapa snygga scener och ni får såklart anseende och groupies.

Frågor om svärdskampen: Kontakta gärna Susan på 070 696 35 16

Klicka på kartan för att komma direkt till eniro.

 

Hitta hit

Det går att ta bil fram till området. Har ni släp kommer ni att få köra hela vägen fram, lasta av och sedan köra tillbaka till en angiven parkeringsplats som ligger ca 10 minuters promenad bort. En arrangörsbil kommer att åka mellan parkeringen och lajvområdet för att hjälpa er.

Det går även att ta sig med tåg till Skillingaryd, kontakta arrangörerna om skjuts önskas till och från stationen (vi tar en symbolisk summa för detta).

 

Boende

Berghem är en en liten by bestående av ett 20-tal hus.

Efter den sista anmälningsdatum kommer vi att fördela de hus som är lediga på de deltagare som visat intresse efter anmälningsordning. Mer information om Berghem och om de specifika husen finns att läsa på deras hemsida.

Det går givetvis bra att ta med sig inlajvtält för de som önskar.

 

För husägare: Husägare måste meddela att det ska bo i sina hus under KiR 2016 innan den 11 maj (ca två månader i färväg). Skriv antingen direkt i anmälningsformuläret här på hemsidan eller boka ditt hus genom att skicka ett mail till anmalan@kampeniringen.se

 

Mat & Dryck

Frukost och middag ingår i deltagaravgiften. Utöver detta säljs enklare förtäring i värdshuset. Vi rekomenderar våra deltagare att ta med sig eget tilltugg att äta vid behov under dagarna. Om du har någon allergi eller annat som vi bör känna till i matväg, så som att till exempel vara vegetarian, så är det viktigt att du anger det i din anmälan.

Kampen i Ringen är en kampanj där alkohol är tillåtet. Det är upp till var och en över 18 år att själva stå för detta och att dricka med måtta.

 

Marknad och Försäljning

Vi tycker att det är roligt med marknadstämning i byn och uppmanar våra deltagare till att ta med sig antingen nyproducerade saker till försälning eller begagnade lajvföremål som ni kan tänka er att byta bort eller sälja vidare till andra. Är ni intresserade av att sälja något under lajevt? Skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se och meddela vilka varor det handlar om så uppdaterar vi hemsidan med detta.