Intressanta platser

Intressanta platser


Nedan följer platser och orter som är värda att uppmärksamma lite extra.
Tångvalla

Landets mittpunkt och största by, nästan en stad och huvudsakliga bostad för kungen. Här kan man träffa flera av personerna som styr Hunaland och eller ingår i kungens hird. Här finns även stora möjligheter för arbete och att få tag i rykten och skvaller.


Berghem

Byn som anordnar kamperna och som lajvet utspelar sig i. Många konstiga historier kommer här ifrån.

Berghem anno 1114 (Foto: Hanna Olsson)


Sumprakan

Området tillhör ätten Snok är det första som inresta söderifrån ser när de kommer till Hunaland.


Kyrkor

Varje kungsgård har en liten kyrka eller kapell, Tångvalla, Stortind, Ulvhammar, Bistra, Rensta. Andra större gårdar och vissa byar har kyrkor. Bl.a. har Berghem haft ett kappel som revs samt början till en riktig kyrka som brann upp. Det ryktas att nu håller man på med ett tredje försök.


Blotplatser

Vigulsängen har förmodligen Hunalands största blotplats. Uppe på Gimtahögen i norr sägs en mycket gammal blotplats ligga. I stort har varje by och gård någon form av blotplats.


Ljusnedal

Störst efter Tångvalla, hem för landets största marknad och en av de viktigaste tingsplatserna samt plats för många ölstugor.


Hålabo

Byhålornas byhåla…


Sorkmon

Känd för att fostra och utbilda krigare.


Rävsänkan

Letar du efter allskönes salvor och kurer har du kommit till rätt plats. Renpittar sägs göra underverk. Känt för sjön med samma namn som byn


Befästningsverk

Endast Tångvalla har några försvarsverka att tala om i Hunaland, men på senare tid har det byggts två till, Snokheim och Ulvmosse. Dessa är cirkulära strukturer med flera byggnader inuti och funderar som tullplatser. En i söder och en i norr.


Västanmyr

By bygg på pålar i en myr.


Boersklack

Eter ett åskoväder sprack berget och en källa sprang fram. Vattnet ses som en gåva från gud och eller gudarna.


Långvallen

Flera unga samlas här för att plocka mjödört som växer i mängder. Fylla och sänghalmsövningar kännetecknar tillställingen.