Praktiskt

Praktiskt


När

Lajvet kommer att äga rum vecka 28 år 2020. Tisdag till söndag.

Måndag den 6 juli är en obligatorisk förberedelsedag (utom för er som fått OK från arrangörer att komma senare under lajvet).

Man vaknar in-lajv på tisdagen och vaknar off-lajv på söndagen.

Incheck måndag 6 juli: 12:00-16:00 samt efter informationsmötet.

Utcheck söndag 12 juli: 11:00 och framåt

Informationsmöte: måndag 6 juli: 20:00 (VIKTIG information till alla)


Sista anmälningsdag

För att få intriger, ev. kunna bli placerad i ett hus* SAMT för husägare:

Fredag den 1 maj 2020!


Sista anmälningsdag för att garanteras mat på lajvet:
Tisdag den 23 juni 2020!


Var

Lajvet utspelar sig i byn Berghem i Skillingaryd i Småland.


Pris

Inklusive mat! Dvs ordentlig frukost och middag samt kaffe och te på värdshuset samt måltidsdryck tis till och med lördag. 

800:- Ordinarie pris

950:- Efter 1 maj

1200:- Betala på plats.


Halva lajvet: (då räknas 2 hela dagar med mat)

400:- Ordinarie pris

550:- Efter 1 maj

700:- Betala på plats


Priser för barn (OBS! Alla barn oavsett ålder anmäls separat)

0 till 5 år = Gratis
6 till 15 år = Halva priset

16 år och upp = Ordinarie pris


Anmälan som inkommer efter sista anmälningsdatum innebär svårigheter för oss med att ordna boende och intriger. Boende i egna inlajv-anpassade tält är givetvis tillåtet på anvisad plats. *Begränsat antal platser i hus finns - anmäl dig innan sista anmälningsdatum för att ha en möjlighet till plats. Behov och först till kvarn tillämpas. 


Sökta roller och funktioner

Dessa roller söks särskilt specifikt till lajvet av olika anledningar - kontakta arrangör om du vill spela eller ansöka till någon av roller/funktionerna eller behöver hjälp med att skapa en roll: kontakt@kampeniringen.se


Sökta roller:
- Byhird 5-10 personer

- Kristna representanter och präster

- Begränsat antal underhållare av olika slag (gratis)

- Svärdskämpar 10 personer - Pris: 500:- (rabatterat pris)

- Kökspersonal till det centralt placerade värdshuset (gratis)

Funktionärer: (dessa förväntas närvara från sön 5 juli)
- 2-3 st Barnfunktionärer, med fokus på barn i ca 5-10 års ålder, (gratis)
- 2 st Praktiska funktionärer - Pris: 500 kr (rabatterat pris)


Antalet högstatusroller: Det finns begränsad plats för högstatusroller i kampanjen utifrån den vision vi eftersträvar. Vi ställer också särskillda krav på högstatusroller. Vill du spela högättad - kontakta oss: kontakt@kampeniringen.se
Att vara född i hjälteätt är inte synonymt med högättad. Med högättad menas nära släkt till en inflytelserik ätteledare/regent eller om du har mycket stor politisk makt/vapenmakt t.ex. Krigshövding, tegn eller landherse. Vanlig herse, vanlig lagman, hövding, präst, gode eller gydja är ej högättade.


Funderar på att spela ättelös? Om du avser spela ättelös, viktigt att du kontaktar kontakt@kampeniringen.se

Klicka på kartan för att komma direkt till eniro.


Hitta hit

Det går att ta bil fram till området. Har ni släp kommer ni att få köra hela vägen  fram, lasta av och sedan köra tillbaka till en angiven parkeringsplats. En arrangörsbil kommer vid behov att åka mellan parkeringen längst bort och lajvområdet för att hjälpa er.

Det går även att ta sig med tåg till Skillingaryd, kontakta arrangörerna i god tid innan lajvet om skjuts önskas till och från stationen (vi tar en symbolisk summa för detta). 


Boende & viktig info för husägare

Berghem är en en liten by bestående av ett 20-tal hus. Begränsat antal platser i hus finns - anmäl dig innan sista anmälningsdatum för att ha en möjlighet till plats. Behov och först till kvarn tillämpas.
Mer information om Berghem och om de specifika husen finns att läsa på deras hemsida.

Det går givetvis bra att ta med sig inlajvtält för de som önskar. Vi föredrar A-ramstält/vikinga-/saxiska tält inne i byn. Mer medeltida tält/paviljonger placeras normalt utanför byn eller i skogen.


För husägare: Husägare måste meddela att det ska bo i sina hus under KiR 2020 innan den 1 maj (ca två månader i förväg). Skriv antingen direkt i anmälan här på hemsidan eller boka ditt hus genom att skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se


Mat & Dryck

Frukost, middag, kaffe och te på värdshuset samt måltidsdryck tis till och med lördag ingår i deltagaravgiften. Utöver detta säljs enklare förtäring i värdshuset. Om du har någon allergi eller annat som vi bör känna till i matväg, så som att till exempel vara vegetarian, så är det viktigt att du anger det tydligt i din anmälan.

Kampen i Ringen är en kampanj där alkohol är tillåtet. Det är upp till var och en över 18 år att själva stå för detta och att dricka med måtta. Läs mer under våra regler.


Marknad och Försäljning

Vi tycker att det är roligt med marknadstämning i byn och uppmanar våra deltagare till att ta med sig antingen nyproducerade saker till försälning eller begagnade lajvföremål som ni kan tänka er att byta bort eller sälja vidare till andra. Är ni intresserade av att sälja något under lajvet?  Skicka ett mail till kontakt@kampeniringen.se och meddela vilka varor det handlar om så att vi arrangörer är informerade.