Annan tro

Annan tro


Brestadyrkan

Sedan urminnes tid har brestakulten funnits i Hunaland, vid sidan av de andra religionerna. Det är inte mycket folk, utanför kulten, känner till om gudinnan Bresta och hennes fanatiska anhängare, men spåren av dem förskräcker. Kusliga berättelser finns om människor som hittats döda bredvid hjulspår i marken efter att ha pålats fast och lämnats att dö av Brestas tjänare. Märken, symboler och mystiska försvinnanden vittnar om hennes närvaro. Det finns även de som i skvaller pekats ut som tjänare av Bresta.

Ingen anständig hunalänning – varken kristen eller asatroende – vill ha med brestasekten att göra, den före detta kung Rangvald förnyade till och med förfädernas påbud att de ska förföljas med varje medel. I praktiken är denna kult numera utrotad i Hunaland.

 

Judendom

Väldigt få vet något om judarnas tro, men flera kristna har lärt sig att de förvisso har en gemensam tro på den enda guden, men å andra sidan så är det en avart till den tro som kyrkan i Hunaland förmedlar. Flera hunalänningar känner dock till minst en judinna i landet. Hon som kungen betalade en stor summa ädel metall för att rädda undan döden.


Islam

Islam finns bara representerat av dem som kommit hit från fjärran länder och som delar denna tro. Hunalänningarna begriper ingenting av detta men låter oftast främlingarna hålla på med sitt.